Webmaster Genel Forumları kategorimiz yenilendi!
SMF 2.0 sürümleri için yeni modül/eklentiler sitemizde! İlgili kategorilere gözatabilirsiniz.
Linkleri goruntulemenize izin verilmiyor. Kayit olun veya Giris yapin
Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun
Tarih/Saat: 22 Mayıs 2012, 22:49:08
Sayfa: [1] Yazdır
Gönderen Konu: Pardus 2009 kurdum ve masaüstüm  (Okunma sayısı 1242 defa)
Linux kullanıyorum.Açık kaynağa desktek veriyorum.
Çevrimdışı - Emektar
*
Teşekkür Sayısı: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı
« : 06 Eylül 2009, 14:55:24 »

arkadaşlar dün windows 7 yi deneme amaçlı kurdum fakat beklemediğim birşey oldu.Xp sp3 ten yükseltilemiyordu bunun için bana kolay aktarım sihirbazını önerdi.
Önemli bilgilerimi aktardım ve kurdum sonra çift tıklayarak yedeğimi yüklediğimde inanılmaz birşeyle karşılaşmıştım yedeğimin çoğu alınmamıştı ayrıca windows 7 saçmalamış cye kurmama rağmen, d  de bulunan tüm dosyalarımın kopyasını çıkarmıştı. herşeyden 2 tane olmuştu.Artık anlamıştım Windows gibi çok saçma bir işletim sistemi önemli veriler işin içine karıştımı kullanılmaya değmezdi.Çünkü beni yedeğimden etmişti.ve tekrardan bilgisayarıma pardus 2009 kurdum rahatladım.

Peki neden windows saçma dedim.

Arkadaşlar maddelerle anlatıyorum.

1=Kendini birincil harddiske atıyor bende bir ide birde sata harddisk var sataya windows kuramıyorum çünkü boot diski ide.Diğer işletim sistemlerini rahat kurabiliyorum sataya ama xp ve türevleri illaki birincil harddiske yani ideye atılmak zorunda.
2=Sistem dosyaları çok kolay silinebiliyor windowsun yani akıllı yönlendirme sistemi yok yani biri geçse işletim sisteminizi çok rahat çökertebilir.
3=Windows dünyadaki en berbat işletim sistemlerinden biridir peki neden bukadar çok üretiliyor programlar neden herkes kullanıyor gibi.Windowsun pazarlama stratejisi sayesinde ıbm casper gibi firmalarla anlaşıp işletim sistemlerini kurulu olarak dağıttı sonrası malum milli eğitim bakanlığıda işe karışınca windows türkiyede büyük bir kitle elde etti.Program kurarken yenile dediğiniz an çöken 3.1 parayla satıldığı dönemde nasıl bukadar kitleyi elde etti şaşmamak gerek.

Dünyada en iyi işletim sistemi linux demiyorum macosx'dir.apple firması ürettiği bilgisayarların yanında vermekte ve yazılımların hepsi macintosh uyumlu çıkarılmakta oyunlar dahil.Photoshop en iyi macintoshda çalışır.Grafikçiler genellikle macintosh kullanır.

4=exe dediğinizi duyar gibiyim exe windowsa ait değildir uluslararası bir dosya uzantısıdır.Ama linux emulator yardımıyla exe dosyaları görebilmekte windowsta ise linux dosya uzantılarını görmek mümkün olmamaktadır.

Arkadaşlar sizler smfcisiniz bu yüzden pardus kullanmalısınız smf özgür yazılımdır.Pardus özgür yazılımların buluştuğu özgür bir işletim sistemidir.Linux hakkında detaylı bilgi  için

Pardus içinse

« Son Düzenleme: 06 Eylül 2009, 14:58:26 Gönderen: harezm » Kayıtlı

SimpleTurk - Türkiye'nin Lider SMF Destek Portalı!
Yönetim Ekibi - Bölüm Sorumlusu
Web Siteler - Linkleri goruntulemenize izin verilmiyor. Kayit olun veya Giris yapin | Linkleri goruntulemenize izin verilmiyor. Kayit olun veya Giris yapin
Çırak Üye
*
Teşekkür Sayısı: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2009, 13:05:30 »

Pardus İşletim Sistemine Her Zaman Tam Destek Verdim Hepimiz Pardus Kullanalım , Kullandıralım...

Buda Benim Masaüstüm ;

...! .sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
Çevrimdışı - Emektar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2009, 16:45:02 »

teşekkürler ama hala bazı cahil kitleler var dünyada en iyi işletim sistemi olarak windowsu görüyorlar macintoshtan haberleri olmayan insanlar bi anda profesör kesilip(Türk insanın bir çoğu) diğer işletim sistemlerini kötüleyerek başkalarının kullanmasına engel oluyorlar

Pardus tubitak tarafından geliştirilen dünyaca kabul görmüş italyan computer dergisi ve birçok dergide yer almış en iyi linux dağıtımı olarak görülmektedir.Hatta bir ingiliz diyorki

Türkiye bu projenin kıymetini bil dünyanın en iyi işletim sistemlerinden birine sahipsin.

ubuntuda kubuntu versiyonunda pardus  ağ aracını kullanacağını açıkladı.

Pardus temel olarak linux çekirdeğini kullanır ve özgür yazılımdır.Herkes tarafından ücretsiz kullanılabilir en önemliside uzman bir ekip tarafından geliştirilmektedir.Paket yöneticiniz pisiyle indirmediğiniz oyun kullanamadıgınız program kalmayacak sürekli bir paketleme ve güncellik var.

Kısacası Dünyanın en iyi işletim sistemlerinden birine sahipken Milli eğitim bakanlığımız gibi windowscu olmayalım.

Not:

İngilizce öğretmeni bir quiz hazırladı php(Rasmus lerdorf tarafından tasarımına başlanan web programlama dili Açık kaynak kodludur özgür yazılımdır.) programlama diliyle.Ve Türkiyedeki diğer okullarda yararlansın diye milli eğtim bakanlığına gönderdi bu programı cevap.

Üzgünüz asp(Microsoft tarafından yürütülen web programlama dili php dili kadar gelişmiş değildir.) programlama diliyle yazsaydınız kabul edebilirdik kurumumuz olarak bu tür projelere destek vermiyoruz.

Sırf özgür yazılım diye bunu engelleyen Milli cahillik bakanlığı.Milli eğitim bakanlığı şimdi okullara pardus kurulu bilgisayarlar gönderdi fakat bu sadece birkac göndermeden ibaret kaldı.

Gelin şu ingilize kulak verelim

Dünyanın en iyi işletim sistemlerinden birine sahipken kullanmasını bilelim

Web Siteler - Linkleri goruntulemenize izin verilmiyor. Kayit olun veya Giris yapin | Linkleri goruntulemenize izin verilmiyor. Kayit olun veya Giris yapin
Çırak Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2009, 18:33:08 »

Alıntı
dünyada en iyi işletim sistemi olarak windowsu görüyorlar

? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Neye Göre... Orası Çok Karışık

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bizim profesör türklerin aklına gerçekten hayranım :)

Mantık Şu : Bedava Olan Hiç bir şey  İyi Değildir Ve Denemeye Bile Değmez... ;D hayranım Böyle Düşünenlere...

1. Bahane        : Linüx Tabanlı İşletim Sistemlerinde Oyun Oynanamıyor ki ...
Bahane Cevap :  Ne Demek Oynanamıyor Counter-Strike Tutkunumusunuz? E Urban Terror Var... Call Of Duty mi Seviyorsunuz? Enemy Territory var... Peki Strateji Oyunları Olmadan yapamam mı Diyorsunuz Bunun İçin 100'lerce Oyun Sayabilirim Ama En Büyük Örneğinden Battle For Wesnoth Var Biraz oynasanız Bağımlısı Oluyorsunuz...Eee Araba Oyunları Nerde Mi Dİyorsunuz Ben Gran Turismo Tarzı Araba Oyunu Olmadan Rahat Edememmi Diyorsunuz En Kısasından TORCS Var... Peki Çılgınca Yarışayım Taklalar Atayım AKrobatik hareketler  mi Yapmak İstiyorsunuz E Onun İçinde ManiaDrive var...

Bunlar Aklıma Gelenler Pardus u Kurduğunuzda PiSi den Oyunlar bölümünde İstediğiniz Oyunu Sadece 1 Tıkla Kuruyorsunuz Bunuda Belirtmek İsterim...

Görünüm Olarak Kesinlikle Tamamen Kendine Özgü...

Bahane 2     :

Soruyorum : Microsoft a kazandırdığınız paralar Yeter Artık Pardus Kullanın Dİye...
CevaP         : hehe Oğlum Ben Para Vermedim ki Bilgisayarda Yüklü Geldi... ;D(Gelde Delirme)
Soruyorum :Peki Aynı Özellikteki Bir Bilgisayarı İçinde İşletim Sistemi Yüklü Olmadan Alsaydında Pardus Kursaydın 1000 TL ye Aldığın Aleti 600 TL ye Alabileceğini... Belkide Daha Ucuza...
Cavap         : ??????????

Bunun Gibi Özgür İşletim Sistemimizi Kullanmamak İçin Ellerinden Geleni Yapanlar Var...  Ama kendileri Kaybeder ...
Sizler Microsoft'a Para Kazandırmaya Devam Edin....

Ama Birşey den de Eminim ki Pardus İşletim Sistemi 200-300 TL olsaydı wareze Çoktan DÜşer ve Yaygınlaşırdı herkes Kullanmak İçin Yarışırdı...
Bizim Türk Düşünce Felsefemiz Bu Çünkü...
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2009, 18:33:40 Gönderen: RoqueE » Kayıtlı

Çevrimdışı - Emektar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2009, 20:44:09 »

hocam az sonra pardusta kullandığım bazılarının çalıştıramadığı programları göstereceğim

dremwaear photoshop gibi

Çırak Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2009, 21:01:57 »

Gimp Varken Zaten İnsan PhotoShop u O Kadar Aramıyor Aslında... ( Tabi Bu Benim İçin Geçerli )...

Ama Yinede Photoshop a Çok Alışmış Arkadaşlar Var... benim Denediğim cs3 Serisine Kadar Hepsini Çalıştırabildim... Rahatlıkla Çalıştırılabiliyor...

Ayrıca  Pardus PiSi den Bulabileceğiniz PlayOnLinüx İlede Bir Çok Windows Oyununu Çalıştırabiliyorsunuz ;)

Sayfa: [1] Yazdır 
Etiketler: